Meidän kirpputorimme

perjantai 4. joulukuuta 2009

Siivousboosteri

Moni suomalainen hermoilee tälläkin hetkellä sunnuntain arvotilaisuutta. Me onneksi saamme lötköillä omassa olohuoneessa nauttien juuri niissä vetimissä mikä mukavimmalta olo maistuu.
Siivota nyt kumminkin pitää, boostasin tätä tapahtumaa erinomaisella lounaalla.

Siivousboosteri

 • banaani
 • 3/4 tammenlehtisalaatti
 • roipe persiljaa
 • 1rkl hamppuöljyä
 • 1 tl macaa
 • pussin pohja makrobios cashewpähkinöitä (9)
 • 2 tl hampunsiemenrouhetta
 • muki vettä (sis. 1 tl msm)
 • 2 tl kookosöljyä


Hotkaisin(pureskellen) tuon yllättäen ihan yksinäni lounaaksi. Tyrkytin miehelle joka vaati lisää sokeria. EI.
Kaapin vielä blenderin kannun seinämätkin lusikalla suuhuni.
Kroppa kiitti, mutta kyllä tuli siis täysinäinen olo kahdesta lasillisesta smoothieta-en olisi uskonut.
Siis vähemmän on enemmän.

Sisko toi meille muutama viikko sitten sisustuksen uusimisen vuoksi yli jääneen pöytälapun. Meillähän ei sinisellä sisusteta, joten tarjosin sitä kaikkialle tuloksetta ja loppuviimein lamppu olikin mukava lisävalo lipaston päällä aulassa. Aloin jo siihen iltaisin tottua , kunnes tänään se lähti aivan yllättäen. Mies huitaisi sen imurilla alas ja räiskis. Siniset keramiikat lentelivät.Ja tämä ennen tarjoamaani lounasta , jota maistoi vain kulauksen.Haaveilen yhä kirkasvalolampusta.Se täytyykin sitten virittää seinälle, ettei siitä kukaan tee sirpaleita.

Eilen pääsin vihdoin kälkättäjien kanssa lounalle kasvisravintolaan. Mukana oli myös miesjaostokin tällä kertaa. Si-rokotuksesta kipuileva kummipoikani, joka söi riisiä ja salaattia kun ei kuulemma ole kastikemiehiä.Minä kauhoin kastikkeita joka törpöstä senkin edestä
Atmosfääri oli aika ankea kuppila, vaikka yritimmekin syödä tunnelman maksimoimiseksi nenä kiinni kallioseinässä.Ihanaa saada erilaista ruokaa kuin kotona.Ovella olisivat voineet jakaa reseptit taskuun. Toki ystäväni hoki;" lihakaupan kautta kotiin, lihakaupan kautta kotiin". Toisen ystäväni kanssa saimme kuin saimmekin pidettyä D-vitamiinimölyt mahassamme ja tunnelma pysyi tasalaatuisena ilman kiihkoilun  nostattamaan desibelimäärää. Kälkättäjien kanssa pitää valita lounaspaikka huolella, sillä meillä on niin kovaäänistä asiaa kun vauhtiin pääsemme. Mikäs sen mukavampaa -varsinkaan muiden ruokailijoiden mielestä.


Joulukuun kuudes tänäkin vuonna sytytämme sinivalkoiset suomalaisuuden kynttilät ja kiitämme pappaa ja isopappaa .
Kiitos, että olit.
Kiitos, että menit -siitä on nyt 70 vuotta!
Kiitos, että tulit takaisin hengissä ja sait elää täyden elämän.
Tänäkin itsenäisyyspäivänä minä kaipaan  sinua yhä.
1 kommentti:

 1. Oho, eksoottisen kuuloinen smoothie! Smoothiet ovat kyllä yllättävän täyttäviä, itsekin olen niitä yrittänyt automatkoilla nautiskella.
  Mutta mitä ihmettä on maca???

  VastaaPoista

Ajatuslentoa