Meidän kirpputorimme

tiistai 22. joulukuuta 2009

Salaista + joululukemistoSalainen ystävämme oli nipin napin ehtinyt ajatella meitä ennen vetäytymistään joulunviettoon.
Iso kiitos mukavasta yllätyksestä. Saimme origami paketin, jonka kimpussa pienet ahkerat sormet syyhysivät. Sain kuin sainkin ylipuhuttua paketin avaamisen siirtämistä parilla päivällä. Saattaa olla edessä tukalat paikat ja muutaman kerran lastenohjelmien ja iltapäivän välissä voi jokunen kysely kuulua korviini;" Äiti, mitä mä tekisin?" Maltan tuskin itsekkään odottaa milloin aloitetaan.Origamin kyytipoikana oli supersuuri joulusuklaalevy. En ole muuten maistanut-kuka uskoo? No, en en, vielä.
Tosin se salakavalasti anastettiin tuosta pöydältä. Joku kuului jupisevan ,että sä et ainakaan tätä syö yksinään.
Et muuten syö sinäkään! Jaahas, odotamme mielenkiinnolla milloin maistetaan tai kuka meistä maistaa salaa. Kiitos, ystävä salainen!Jouluunhan ei lähdetä ilman kirjastokassia.
Nämä varasin pitkiin öihin ja hitaisiin aamuihin.
Lomalla kuuluu ehdottomasti lukea. Eikö vaan?
Kesälomallekkin pakkaan ihan ykkösenä kirjastokassin tai muutaman kirjastokassin.
Tänään vielä laitoin miehen kirjastoon anomaan hattu kourassa lisäaikaa yhdelle Eppu Nuotion helppolukukirjalle , joka hävisi mystisesti, KÄÄK. Sain jo edelliskerralla virkailijalta lisäaikaa, mutta nyt sekin tie oli kuljettu loppuun. Kirjaa etsittiin kaapit, sängyn aluset, reput ja kaikki-ei pihaustakaan.
Kannatti taas laittaa mies asialle, sillä kirjastotäti oikein meni hyllystä katsomaan ja siellähän se kirja oli kaksin kappalein vaikka sähköposti huusi kissankokoisilla kirjaimilla uhkauksiaan.
Huh, täpärästi mentiin yli. Kylläpäs tuntuu joskus mukavalta , ettei syy olekaan oma. Näin joulun alla se tuntui hyvältä. Että oli muistanut olla kunnon kansalainen.Vielä vähän nopealuku tempoa.Olin sulaa vahaa , kun löysin kirjastosta vihdoin Denis Vinokurin terveyden kiinalaisen käsikirjan. Tätä olen pitkään himoinnut. Rauhallinen joulupäivien kurkkailu sisäsivuille auttaa arvottamaan kannattaako opus hankkia omaan hyllyyn vai pitää pelkkänä kirjastoversiona omassa hyllyssä.Joulurintamalle kaivoin perinteiset biisit.
Vuosi toisensa jälkeen.
Huomenna se sitten alkaa
-joululoma!
Perjantaista lähtien on neidit olleet sata lasissa. Eivät itsekkään tiedä jännittääkö enemmän joulu vaiko todistus.En tiedä minäkään. Jännää.

Käy silti kurkistelemassa vielä, aoin nimittäin laittaa pystyyn juhla-arvonnan vuodenvaihteen kunniaksi.
Heti huomenna , kun on saatu lapset ja todistukset kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuslentoa