Meidän kirpputorimme

torstai 17. joulukuuta 2009

Joulujuhla

Historian ensimmäiset päiväkodin joulujuhlat ja ensi-esiintyminen.
Päiväkotiuran viimeiset joulujuhlat ja siellä ryhmän itse luotu esitys.
Tämän iltaiset kokemukset kahdella nuorimmalla.Lappi oli rakennettu päiväkodin uima-altaaseen , olihan syksyn teemana ollut eri maanosat ja eri mantereet.
Viikko sitten syksy huipentui koko talon lappi-juhlaan. Sai sonnustautua lappiasuihin , meiltä ressukoilta ei löytynyt kuin yhdet lapin nahkatossut. Ei uskoisi, että noin huonosti oli varannot lapin kävijöillä.Kerran voitin neljän tuulen hatun autokaupan kilpailussa, sen jätin lappiin mökille seuraavalla reissulla. Silloin ei ollut aavistustakaan, että vielä jonain päivänä itken sen perään vaikka silloin sillä ei ollut sitten niin minkäälaista virkaa. Ei niin mitään.


Joulujuhlan päätyttyä aikuiset saivat konvehdit. Ja nuo niin tärkeänänsä tepastelevat eskarit pitivät aulassa aikas sipinän ja supinan kun valmistautuivat jakamaan päiväkodin lapsille joulupussit.Yksivuotiaan pussista löytyi kovia karkkeja, rusinoita ja vaahtokarkkeja. Eskarin pussia en ehtinyt ihastella kun killuin kuopuksen kanssa Lapinmaan juurella.

Aloittelijan esitys meni mutkattomasti. Menivät piirissä porsaita äidin oomme kaikki ja sama ruotsiksi tepastellen. Muut vielä ottivat lattialla aplodeja vastaan niin meidän juniori irroitti kätensä ja saapasteli tyyrinänsä omalle penkilleen-olihan sitä jo tässä esiintymistä kerrakseen....


Huomenna käydään vielä kehityskeskustelu =)

Eskarit aivan ylittivät itsensä omassa ohjelmassaan viimeisenä.
Ensin kokoontuivat alkuhuutoon toinen toisensa ympärille tiiviisti kuin matsin alussa tavataan tsempata.
Joku tarzan huuto näilläkin oli. Sen jälkeen alkoi huima kärrynpyörien ja käsillä seisomisien liikehdintä. Sitä jatkettiin breakdancellä ja tanssilla. Kaikki loppui niinkuin alkoikin-tsemityshuudolla. Voi kuinka toivon , ettei tätä ryhmää paloiteltaisi koulussa eri luokkiin. Niin useasti olemme saaneet kuulla  tarhantädeiltä miten loistavan sisältäpäin eli itseohjautuva ryhmä tämä on. No, kenties opettaja jäisi virattomaksi kun nämä ekaluokkalaiset järjestäisivät
opintonsa - juuri niinkuin itse haluaisivat.
Omalla tavallaan.
Voi pienet kun olette mainioita.
Kaikilla eskaritytöillä muuten oli sattumalta valkoiset sukkahousut , huomasin valokuvia koneelle ladatessa.
Vai sittenkään vahingossa? Ei sittenkään?
Ei tässä ryhmässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuslentoa