Meidän kirpputorimme

maanantai 16. marraskuuta 2009

minäx10
Päivi Portaankorva - Balladi Elokuvasta Klaani (1984)

Mika Kaurismäen elokuva Klaani-tarina Sammakoitten suvusta on jättänyt minuun lähtemättömän jäljen. Miksi? Paljas, kaunis, rosoinen.

Ammoisina aikoina jo -Jassu- haastoi minut paljastamaan itsestäni 10 juttua.Toisinaan asiat kypsyvät hiljaa sisällä ennen kuin tulevat auringonnousun taivaalle.

1. Täytettyäni juuri Thomas analyysin sai se minut rustaamaan tämänkin haasteen täydeksi. Tunteeko ihminen itseään-tunnenko minä? Ennalta-arvaanko seuraavat siirtoni, häpeänkö heikkouksiani kääntämällä päätä?
Mikä saa ratsuni laukkaan, mikä matelemaan pitkin pieliä? Olisinko vastannut tunnin päästä kysymyksiin ihan toisin? Tulokset menivät testin tilanneelle taholle, minkälainen oli se valokuva luonteestani?

Mutta näin arvioin  itseäni tässä;
iloinen, positiivinen, ulospäinsuuntaunut nihilisti.
utelias, herkkä, valoisa sarvijaakko.
sitkeä, mukautuva, tinkaajavänkääjä.
eloisa, letkeä, innostuva pilkunviilaaja.

2. Rakastan ihmisiä-erilaisia, muunlaisia, kaikenlaisia. Minua ei rajoita uskonto, ulkonäkö, varallisuusaste eikä puoluekanta. Hyväsydämisyys, muiden kunnioitus ja tunneäly ovat minulle mieluista mannaa muissa.

3. Herkistelen ja liikutun. Taatusti kirkossa oli häät tai hautajaiset.
Vähän ennen kyyneleitä....

4. Lasten kautta olen etsiytynyt puhtauden lähteille. Luontaislääketiede, luomu ja lähiruoka parantavat meillä. Suurimmat opettajani ja vaikuttajani ovat elämässäni olleet omat lapseni. Kiitos, että tulitte.
Rakastan sukulaisia ja haluan yhä sen italialaistyyppisen suuren puupöydän kirkon lattialankuista. Viimeistään silloin, kun ensimmäinen rääkäisy kaikuu jossain päin maailmaa ja minusta on syntynyt Mammi. 

5. Puolivälin krouvissa ollaan. Tämä on se asemalaituri, jolla ystäväni seisovat tuulessa ja tuiskussa. Vaikka häviän viikoiksi näkyvistä, vaikka kaadan murheeni heidän niskaansa he eivät milloinkaan pakene, eivätkä työnnä päätään pensaaseen.He odottavat. He jaksavat kanssani elää. He ovat uskollisimpia tukijoitani mitä maa päällään kantaa.Arvokasta, eikö totta?

6. Ajan aina itse.Ja tämä napsahdus tapahtui ensimmäisessä raskautetussa tilassa eikä se ole siitä muuttunut miksikään. Pahat tavat pahenevat vanhetessaan =)

7. Arvioin neljännen raskauden vaihdevuosioireistoksi. Kenties arvioin vaihdevuosioireiston yllätysraskaudeksi, sillä saatan olla siinä vaiheessa jo pahasti demeettinen. On ollut suuri ilo nauttia luonnon antimista.

8. Äärimmäisyydestä toiseen- elämä pysyy tuoreena. Jos minusta olisi tullut kirjanpitäjä olisivat kaikki yritykset romahtaneet  kaaokseen. Minusta ei tullut myöskään opettajaa (ne rakastavat omaa ääntään) eikä kirjastovirkailijaa. 3-vuotiaana tilasin aina maksalaatikkoa ravintolassa (kyllä sitä sai sieltä 70-luvulla) ja kuulutin kaikille, että minusta tulee isona baarinpitäjä. Silloin jo ymmärsin, että paikkani on siellä missä ihmiset vaeltavat-elämässä.Baariakaan en pidä vaikka niin julistin.

9. Jalkani ovat ehkä liian tukevat hypähdelläkseen kuin tanssija,
mutta kaulani kenties niin pitkä, että mieleni vaeltaa tähtisumun seassa silmät kirkkaina. Mieli avoinna, jalat tantereella.Siihen väliin mahtuu 169 senttiä naista.

10. Rakkkaus. Minun rakkauteni antoi minulle neljä ihmettä. Hän on vierelläni ,vaikkei aina jaksakkaan mutta en jaksa minäkään jos niikseen tulee. Elämä on nyt. Meidän hetkemme on nyt-tähdet pieniä viisaita valontuikkuja päivissämme.Rakkaus.
050505 tanssimme tämän hää"valssin". Se koskettaa minua yhä.
Mysteriet deg.


2 kommenttia:

  1. Ihanaa, nyt tämä paljastus on kypsytetty valmiiksi julkaistavaksi! :-D

    Hienoja pohdiskeluja ja sinusta saa taas vähän syvemmän kuvan ihmisenä. Kiva kun halusit paljastaa itsestäsi vähän enemmän!

    VastaaPoista
  2. -Jassu- en tiedä mikä tässä nyt antoi odottaa itseään, kummallista. Mukavaa kuitenkin , että kävit lukemassa. En viitsinyt laittaa kiertoon haastetta , kun niihin ei yleensä ole vastattu.

    VastaaPoista

Ajatuslentoa