Meidän kirpputorimme

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

IHAN pölö äiti!

Me blendattiin taas vähän pirtelöö
-arvaa onks hyvää?

Esikko toimi tänään mestarina ja sekaan heitettiin;
banaani
pussillinen kotimaista pakaste vadelmaa
2 päärynää
kourallinen kurpitsansiemeniä
1 desi kaupan omenamehua

Kattoi välillä pöytää ja tuli kysymään : "Ethän sä vaan vaivihkaa äsken kaatanut taas sekaan kookosöljyä?"
Muhun ei sit näemmä enää luoteta, muka tekisin töllön töitä kun toinen selkänsä kääntää...en oikeasti.

isi on sit järkevä kun antoi mulle tään pillin

Äitikin oli sitä samaa mieltä loppujen lopuksi, että oli pirtelöinti paljon siistimpää kuin lusikan kanssa kipossa sössiminen. Toinen imi kupistaan niin posket lutussa,  että piti muistuttaa et hengitä välillä hyvä lapsi.

Älä äiti auta.

Pölö äiti syndrooma iskikin heti aamulla vasten kasvoja. Yökkärin alta nimittäin paljastui karmea urticaria kuopuksella. Ennenkuin pyllypesulle päästiin niin keskusyksikkö raksutti lakkaamatta:
-allergia?
-rokko?
-sika?
-muut taudit?

Kainalokuopat ja polvitaipeet olivat aivan tulipunaiset ja kuumat. Muutama nokkosrokkoläiskä siellä täällä. Illalla näky oli entistä kamalampi kun neiti suihkua varten riisuttiin. Kaikki vaipan aluspaikat ja vatsan vasen puoli ihan vieri vieressä ihosta kohollaan olevaa kuumaa länttiä, joissa vaalea kuopalla oleva keskusta.Oli ilmiselvää , että elimistölle oli annettava apuja sillä ihottuma ei näyttänyt laantuvan. Ei kun homeopaattista apista ja arsenicum albumia  oireen mukaiseen hoitoon ja iltapalan aikaan nestemäistä zyrtecciä ruiskulla suuhun. Kuumetta ei ole eikä muita flunssan/rokon oireita joten päädyin mielessäni ruoka-aineallergiaan. Rimpautin päivykseenkin kysyäkseni miten urticaria ja parvorokko eroavat toisistaan.Ystävällisesti minua taas neuvottiin vaikken tullut hullua hurskaammaksi muttei tullut sairaanhoitajakaan. Antoi luvan tulla päivystykseen jos kovasti olen huolissani. Aika paniikki saisi olla , että pesueen sängyistä olisin nostattanut yökkäreissään ja lähtenyt kaasuttamaan terveyskeskukseen varsinkin, kun isimies reteesti luisteli hallilla muina miehinä. Pian menen vilkaisemaan yöksyn alle onko lääkitys saanut laantumista aikaan, jolloin rokon voisi unohtaa suosiolla.
Slurps!

Eilisillan reseptiä tarkasteltua  panin merkille seuraavat;
vajaa vesi alpro soya luomusoijamaitoa
2 tl ohranorasjauhetta
Kiivi (vaikka se tähän asti on sopinutkin)
Miksi annan soija-allergiselle 1/3 osa mukillisen pirtelöä jossa on soijamaitoa? ( vajaa 1 dl/1,5l )
Miksi annan vilja-allergiselle ohranorasjauhetta?(2 tl/1,5l)

Ihan pölö äiti !! Ajattelisit joskus ensin.

4 kommenttia:

 1. Voi hitsiläinen, olipa harmillinen loppu ihanalle pirtelösessiolle. :-/
  Mutta aina ei voi muistaa. Tosin veikkaan, että seuraavan kerran taas muistat. ;-)

  Urtikaria on kyllä tosi inha, itsellä se on vuosien varrella iskenyt vähän milloin mistäkin; antibiooteista, itsestään ruskettavista voiteista (mikä näky!), jostain kosmisesta tähtien väärästä asennosta tms. Tylsää.

  VastaaPoista
 2. -Jassu- Niinpä, varsinkin kun alunperin en kuopukselle pirtelöä blendannut vaan tuo oli jo iltapalansa syönyt ja nukkumaan menossa. Vaan oman mukinsa äkkiä nappasi ja hänelle kans. Siinä vaiheessa ei sit käynyt sisältö mielessäkään kun se maistui niin ja suu napsasi. Saas nähdä muistanko ens kerralla miettiä ennen kuin toimin.

  Itsestään rukettavan ihon seassa urticaria on kyl aikas metka näky. Oliko ihan naamassa vai saitko piilotettua vaatteilla?

  Kävin äsken vakoilukeikalla makkarissa mutta neiti makoili sillä mahallaan nilkat ristissä niin en oikein saanut yökkäriä siinä raotetuksi. Ainakin nukkui rauhallisesti.

  VastaaPoista
 3. Hee... Mulla on ruoka loppu, enkä viitsinyt mennä kauppaan, joten ehkä pirtelöidesi innostamana löin sekaisin kaiken, mitä kaapista löytyi: avattu luonnonjugu, pakastemustikoita ja kuivattua mustikka-puolukkajauhetta silakkamarkkinoilta, intiaanisokeria hyppysellinen, kookosrasvaa ja kurpitsansiemeniä. Kuka niitä jaksaa blendata, ei kun siitä vain lusikalla sekaisin ja suuhun! Oli muuten hyvää!!! Sääli, ettei tytöille sovi jugurtti.

  VastaaPoista
 4. Juu se reaktio siihen itsestään ruskettavaan oli kyllä näkemisen arvoinen...

  Olin levittänyt aineen ennen nukkumaan menoa ja aamuyöllä herään infernaaliseen kutinaan. Raahustin peilin eteen ja .... KÄÄÄÄK! Peilistä tuijotti takaisin Mervi Tapola!! (siis melko turvonnut, punainen naama). Ihottumaa oli päänahasta nivusiin asti sekä mahan että selän puolella. Ei muuta kuin lippis syvälle päähän ja apteekkiin ostamaan vahvinta mahdollista kortisonia. Ja sitten perumaan sen päivän asiakaskäyntejä.
  Ja siitä lähtien sitten ihan vitivalkoisena kulkenut, kun en edes auringossa rusketu. Ainoastaan pisamat leviävät.

  VastaaPoista

Ajatuslentoa