Meidän kirpputorimme

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Kun minusta vihdoin tulee MammiKun minusta tulee Mammi
olen ikäloppu keholtani mutta uteliaisuuteni on nuori ja innostukseni aina valmis.

Käsilaukussani on kuusitoista huulipunaa varmuuden vuoksi. Ja Kanebon meikkipuuteria sekä Ardenin kulmaväriä.Yhtään reseptiä sieltä ei löydy.

Kun minusta vihdoin ja viimein tulee Mammi en suostu muuta kuin omiin sääntöihini
-siinä olen hyvä ellen aivan loistava. Asun kuin jäärä omassa kodissani. Minulla vierailee siivooja, personal trainer kiidättää kuntoani korkeuksiin, mukava kahviseuralainen juttelee kanssani hauskasti jos ystäväni ovat jo dementoinuneet eivätkä harmikseni enää tunnista minua.He kenties jankuttavat samoja juttuja aamusta iltaan.

Alan luultavammin juoda konjakkia
- ihan vuan liäkkeeksi!

Kun minusta tulee Mammi teetän kirkon vanhoista lattialankuista talooni italialaistyyppisen valtavan suuren pöydän jonka ympärille mahtuu koko perheeni, puoli sukua ja rakkaat ystäväni.
Sen ympärillä itken, nauran, unelmoin ja annan elämänohjeita sillä olenhan jo viisas!

Kun Mammi kasvaa aivan loputtoman vanhaksi hänet kenties yritetään lapsenlapsien toimesta teljetä vanhustensäilytyslaitokseen. Sieltä lähden taatusti ensimmäisellä eteen osuvalla taksilla maailmalle nautiskelemaan elämästä. Saatan joutua istumaan paluukyydin mustamaijassa jos joku minut bongaa katukahvilasta käsilaukkuineni.

Kun minusta tulee Mammi en ehdi kuolla lainkaan. Jokainen päivä on lahja. Jokainen yhdessä vietetty hetki on muisto. Kun viimein lähden , olen jo mennyt.

Kun minusta tulee Mammi olen aina läsnä
- reiskoissa, aurinkolaseissa,vaaleanpunaisissa haisaappaissa.

En välttämättä kuule enkä ehkä näe mutta ettenpäin mielin vaikka nenä riisteessä.
Punaviiniroiskeet saappaanvarsissa. Ehjä mutta rosoinen-Mammi.
4 kommenttia:

 1. Kiitos vielä juttuideasta ja aivan ihana kirjoitus. Heti ilmoittauduin lukijaksi. Onko tuo Mammi murretta vai mistä tulee? En ole ennen kuullutkaan isoäidistä tuota nimeä, tosi kaunis kylläkin.

  VastaaPoista
 2. Hauska, että poikkesit Katri ja tulet taas.
  Mammi lienee sitä oman mielikuvituksen murretta, taisi pälkähtää päähän ihan äityteni ensi vuosina.Tuore äiti ja jo kiire isoäidiksi. Aina yhtä kärsimätön luonteenlaatuni nousee pintaan mitä inspiroivimmissa aiheissa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen nimimerkkisi tuolla lastenhuoneessa-blogiryhmässä kiinnitti huomion. Piti heti kurkata, kuka on tyttötiimiläinen :) Ilmottauduin lukijaksesi, kun eka postaus oli jo niin hauska.

  VastaaPoista
 4. Mitä lämpimämmin tervetuloa Tiina- sateisena iltana meidän metsään. Täällä ei ole rajoja muuta kuin äidillä. Nuo horjuvat heiluvat rajat jotka äänihuuliani ravisuttavat.

  VastaaPoista

Ajatuslentoa