Meidän kirpputorimme

tiistai 18. elokuuta 2009

18. elokuuta

18.8.
En muista, että koulu olisi koskaan näin myöhään alkanut mutta se tietää kesäkuussa opiskelua.
Illalla kova tohina; todistuksia, allekirjoituksia, jännityksiä,sisäkenkiä, tossuja,kuriksia,purkkapurkkeja,vaatteita/vaatteidenvaihtoa,kännyköitä,latureita,tolppia,harjoja, huulikiilteitä,ystäväkirjoja,koruja,nenäliinoja.
Heräsimme aikaisin, niin aikaisin aamulla ettei herätyskello edes ollut herättänyt repimään johtoja ja koneita ja vempelitä irti seinästä. Ukkonen rajusti jylisi.
Meiltä lähdettiin kouluun kolmoselle, kakkoselle ja eskariin kumisaappaissa ja kosteusuojatakeissa-ticketeissä.En muista sellaistakaan-joka syksy on aurinko paistanut ja kuuma ollut ekat viikot koulussa.
Kuka jännittää eniten?

Kakkonen, eskari, kuopus ja ykkönen lähdössä arkeensa.

Tädin kesälomareissulla sponssaamat reput ja laukut ja tietysti Valma kiihkeänä menossa mukana ilman muuta.Kakkosen kanssa on neuvonpitoa käyty, että sitten kun kirjoja alkaa tulla ja laukku alkaa painaa niin takaisin reppuun on siirryttävä jo ergonomiankin vuoksi. Koulumatkalla on pitkä ja jyrkkä alamäki eikä tuo iso laukku pyöräillessä ole mitenkään turvallinen. Kenen mielipide, arvatkaas.


Tämä reppuselkä jäi tänne kotiin vielä pyörimään.
Tarhalainen tömpsöttää nyt joukon mukana ja tönii isoja pois edestä valokuvatessa.
Hän on myös alkanut läimiä siskoja. Olisikohan esimerkki tehnyt tehtävänsä kyselin isommilta-kaikki pyörittelivät silmiään; mitä sä tarkoitat...
Valman tarhailu alkaa vasta syyskuussa, tänään emme lähteneet vielä harjoittelemaan.
Toivotan kaikille lapsille turvallista hyvän mielen koulutietä.
Eskareille jännittävää viimeistä vuotta.
Päiväkoteihin iloista ja lämmintä tunnelmaa jokaiselle tytölle ja pojalle.
Enkelit olkoon kanssanne kun äidit eivät voi.
ps. eilen muisteltiin miten äiti luokasta ulos lensi;
Ryhmätyötä tehdessä vieressä istuva Jari-poika oli käynyt Tiimarissa ostamassa kasan uusia hajukumeja ( hänellä oli fiksaatio niihin) ja niitä sitten alettiin yhdessä toimin haistella ja impata pitkin vedoin, taidettiin meteliäkin pitää silkasta innostuksesta.Opettaja sitten jäähdytteli meitä käytävän puolella. Harmi kun ne hajukumit jäi sinne penaaliin ja ihastelu loppui siihen. Oi aikoja ala-asteen. Nykyisin ihmettelen, kun nämä juoksevat pissalle pitkin oppitunteja eivätkä nouse seisomaan vastatessa ja opettajan kädessä ja sylissä roikutaan se jäljelle jäävä aika, kaikki on niin tuttavallista- miten on auktoriteetin laita?Vielä minun aikanani opettaja oli mahtivaltias ja yhäkin poliisin nähdessäni painan jarrua kuin viimeistä päivää. Monesti se on ollut hyväksi.
Posted by Picasa

1 kommentti:

  1. Voi miten söpöt lähtijät! :)
    Meillä koulu alkoi jo viime torstaina. Uusia reppuja ei nyt ostettu, saa mennä viime vuotiset tämän vuoden.

    VastaaPoista

Ajatuslentoa