Meidän kirpputorimme

torstai 15. lokakuuta 2009

Ilmastonmuutos.NYT.

Mitä on ilmastonmuutos?
Näin asian selvittää junioriosastomme.
Tytär 6v eskari;
" Ilma kuumenee ja sit kaikki ihmiset läkähtyy."

Tytär 8v tokaluokkalainen;
"Emmä tiijä. Voi säästää valoja ja telkkarii. Ettei käytä turhaan. Puol tuntii päivässä on sopiva aika."
Tytär 1 v. " Joo.EEEI.Joo.Annaannaanna!!"
Tytär 9v.kolmasluokkalainen;
"Ilma muuttuu ja kaikki. Ei tule enää talvea koska otsonikerros ohenee.Jossain vaiheessa kaikki järvetkin alkaa haihtua ilmaan ja meret kun tulee niin kuuma.
Jossain vaiheessa tulee niin kuuma, ettei koko maapallolla voi enää asua, jos ei mennä vaikka Marsiin.Kun tulee kuuma, tulee ihosyöpiä ja kaikkia ihotauteja kun ihmiset on auringossa.

Sitten kun ei oo enää vettä kun kaikki haihtuu, niin ihmiset kuolee. Ennenkuin ne kuolee niill on paha olla ja ne kituu. Se on ihan tyhmää. Se on ihmisten aiheuttamaa kun ne keksi kaikki tehtaat ja autot ja niist tulee saastetta.

Sit ku aurinko kuolee se leviää ja räjähtää. Merkurius ja venus palaa auringon räjähdyksessä ja maapallolla ei voi enää elää kun koko otsoonikerros on tuhoutunut.Sit ei enää voi elää marsissakaan kun sinnekkin tulee liian kuuma. Sitten pitää mennä Saturnukseen."

Miten voit torjua ilmastonmuutosta?
" Ei saa mennä autolla. Käytä jalkoja. Mene pyörällä.
Täytyy lopettaa kaikki tehtaat."
Mistä ruuan silloin saat?
"Sitten syödään kotiruokaa, nostetaan maasta perunoita.
Sit liha kasvatetaan. Lehmät murskataan ja niistä tehdään lihaa mut ei missään laitoksessa.Kaikista tulee salaatinviljelijöitä ja kalastajia.

Kun kaikki jäätiköt sulaa-tulee suuri vedenpaisumus.
 Meren voimaa - meri myrsky myrskyävä myrskyinen syysmyrsky marraskuu aalto allokko raju voimakas merenkäynti rantakallio pärske pärskähdys vesi merimaisema selkämeri pohjanlahti Pori Kallo hx2.0

5 kommenttia:

 1. Täällä kyllä suupielet levisivät hymyyn, vaikka vakavaa asiaa onkin. Tyttöjen kommentit ovat aivan mainioita =)

  VastaaPoista
 2. Ihania kommentteja tyttöjen suusta! :D

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus!

  Kiitos ajatuksistasi! Surffailin taas kerran asian tiimoilta! Löysin uuden tiedonlähteen. Katsotaan, jos saan vastauksia!

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. miitu,Vauhtivekaroiden äiti, Mia: yksi elämän päivittäisistä suoloista on lasten kommentit asiaan kuin asiaan. Toisinaan aivan suu loksahtaa kun miettii- niin, niinhän se tosiaan on, miten en itse ole tullut ajatelleeksi.

  Vekarus; mukavaa kun tulit. Jännityksellä jään odottelemaan kuulumisia asian tiimoilta.Kiitos toivotuksista, meillä nautitaan juuri syyslomasta.

  VastaaPoista

Ajatuslentoa