Meidän kirpputorimme

tiistai 1. syyskuuta 2009

Päiväkodissa-nyt

Kovan päivän ilta.
Vatsan alla päiväpeitto jonka alla uninallet yllättäen.
Juuri tänään alkoi kuopuksen päiväkotiura ja hienosti alkoikin. Illalla pakkasin vaipat, bebanthenit,varavaatteet, saappaat, kurikset ja nallen sekä uniräsyn ja kamman pikkuiseen reppuun. Tuttipullo ja Neocate vielä lisänä. Herättelin neidin unesta klo. 7.30 ja annoin pikkupullon maitoa. Isä lähti kuskaamaan kuopusta ja eskaria päiväkotiin.Hyvä kun oli ulkovaatteet saatu riisuttua kun aamiaiskärry saapui keittiöstä ja pam-neiti kiinni kärryn jalaksiin ja työntämään kärryä ryhmän tiloihin samalla isille vilkuttaen. Hei, hei, pärjäänkin tästä eteenpäin itse.
Muuten hienoa mutta aamiaista ei hänelle lähetetty vaikka viime viikolla oli tieto keittiössä. Eväät saapuvat toisesta päiväkodista. Lähtiköhän joku tädeistä kipittämään lähimpään kauppaan ostamaan puurovermeitä?

Hain neidin välipalan aikaan ja siellä tuo vilkutteli iloisesti pöydässä täys servettilataus kaulassa- ne kiisselit. Itkua ei tullut hakiessakaan mutta päiväunille mennessä oli tullut kun olikin kielletty juoksemasta ympäri nukkaria ja pysymään omassa sängyssä. Mutta sekin oli mennyt taputtelemalla ohitse ja tyttö pian nukahtanut. Minua ei lainkaan jännittänyt päiväkodin aloitus- enemmän jännittää saako tuo ruokaa ja muutakin kuin riisiä riisin perään. Aion kyllä pitää silmäni auki. Leipää ei saanut lainkaan tänään. Ruuaksi nakkikeittoa.

Iltakin oli yhtä vauhdikas. Onneksi ehdittiin sylitellä ja seurustella mukavasti kun isommat olivat kavereilla eivätkä olleet kotona 18.30 vaikka määräys oli tulla 17.00 syömään. Vain yksi kolmesta saapui. Kysyttäessä esikon vastaus;
" Isi sanoi et viiden jälkeen täytyy tulla"- Jaahas, minulle tuo samainen isi sanoi kun lennossa päivystystä vaihdettiin että viideksi. Onko tuossa mitään eroa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuslentoa