Meidän kirpputorimme

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Karkkipäiväherkku

Karkkipäivän superherkku on
Kaakao nibs banaanit

Halkaise reilun kaupan banaani kahtia.
Valele toisen puoliskon päälle Voi hyvin luomuhunajaa ohut vana.
Ripottele hunajavanan päälle kaakao nibsejä.
Liitä banaanin puoliskot toisiinsa.
Kuorruta banaani Kara kookoskermalla.

Nam. Nauti.


Takuulla lähtee makeannälkä ja masukin täyttyy herkusta.

Luomuhunajamme on täältä.
Voi hyvin hunaja on siistissä tuubisssa joka tosin on syytä lapsilta piilottaa, jos haluaa sen säilyvän yhtä päivää pidemmän ajan. Hunajan olen löytänyt vasta aikuisena uudelleen. Pitkään hunajankäyttöä esti lapsuuden pakolliset hunajavesisessiot. Kipeään kurkkuako sillä lääkittiin?

Alkuperäisen resptin nappasin täältä.Tein reseptiin omat jatkosävellykset.
Kategoriat
Raaka kaakao, Tehoruuat
Kuvaus
Kaikki suklaa on tehty kaakaon pavuista. Kaakaopavuissa on antioksidantteja, mineraaleja, aivojen välittäjäaineiden toimintaan myönteisesti vaikuttavia ominaisuuksia ja yleisesti ottaen kaikki suklaan terveyttä edistävät vaikutukset. Ilman sokeria, maitotuotteita ja lisättyjä kemikaaleja. Ainoastaan sitä itseään: kaakaota.

Kaakaopavuissa on enemmän antioksidantteja kuin punaviinissä, mustikoissa, acai-marjoissa ja granaattiomenissa yhteensä. Raakakaakao sisältää 367% enemmän antioksidantteja kuin kypsennetty kaakao ja 723% enemmän kuin normaali tumma suklaa. Lisäksi pavussa on runsaast ihmiselle tärkeitä mineraaleja kuten magnesiumia, rautaa, kromia, mangaania, sinkkiä, kuparia, C-vitamiinia sekä proteiineja.

Kaakaopapu sisältää edellisten ohella flavonoideja, joiden on tutkimusten mukaan todistettu ehkäisevän verisuoni- ja sydäntauteja. Flavonoidit suojaavat sydäntä estäen hyytymiä veressä ja vähentäen näin tukoksia. Kaakaopapu vaikuttaa myös ihmisen serotoniinin määrään, joka nostaa mielialaa ja herättää onnentunteen. Kaakaopapu on esimerkiksi moninkertaisesti voimakkaampi antioksidantti kuin mustikka.
lähde; keho.net


1 kommentti:

Ajatuslentoa