Meidän kirpputorimme

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Unisef-kävely ja siivous
Syyskuussa lapset menevät kouluun perinteiseen tapaan eräänä lauantaina rahamassi kainalossa. Syynä on tietysti Unisef-kävely, jossa kerätään rahaa muun maailman koululaisille. Koska en pidä koulun tavasta kerjätä vanhemmilta rahaa , niin laitoin lapset töihin. Omalla työllään he ansaitsivat unisef lanttinsa ja silloin lahjoitus tuntuu vieläkin arvokkaammalta. Tytöt kyselivät paljonko maksan roskapussin viennistä tai sänkyjen petaamisesta. En todellakaan latin latia sillä ne kuuluvat talon töihin ja ovat itsestäänselvyyksiä heidän itsensä tekeminä.
Mitä sitten tehtiin?

Eka- ja kolmasluokkalainen saivat tehtäväkseen siivota kävyt pihalta, erityisesti vihreän seasta sillä ne jäävät ikävästi ruohonleikkuriin jumiin. Ekaluokkalainen keräsi yhden ämpärin ja kertoi sillä ostavansa jollekkin afrikkalaiselle lapselle koulukirjat.Kuopus keräsi kaksi sinistä hesburger ämpäriä käpyjä täyteen ja kaasi ne tietysti seuraavana päivänä hiekkalaatikkoon. Varmasti ruuanvalmistus funktio päässään.Kolmasluokkalainen intoutui niin että kykki vielä toisenkin ämpärin takapihan kalliolla yhden männyn alla. Siellä ei kyllä ruohonleikkuria käytetä mutta ei se mitään, ihana nähdä tuo ahkeruus ja ilo millä työ tehtiin.Kävyt kävivät kaatamassa tielle. Olin jo pari päivää valittanut miten tielle oli tullut niin pahoja nimismiehen kiharoita.Nyt ei pompi auto enää kuopissa.Miksei koulukin kannusta lapsia töihin?? Roskapussit käteen ja roskia keräämään ojien pientareilta, maalaamaan kiipeilytelineitä ja vaikka mitä. Sieltä heti tietysti joku vanhempi piipittäisi ettei meidän lapsia saa työllä rasittaa.

Esikoisen luokka on järjestänyt kierrätysviikolla mukavan tapahtuman omassa luokassaan, vaihtotorin. Ovat kierrättäneet kirjoja, pelejä , koruja ja muuta.Olen ilolla seurannut jännittävää omien tavaroiden karsimista.Mistä malttaa luopua. Viimeksi olin laittanut mukaan yhden koirapalapelin jota kukaan ei ollut huolinut.Tyttöä tämä tietysti harmitti, mutta opettaja oli keksinyt, että hän voisi ottaa sen lahjoituksena luokkaan , jossa nuoremmatkin oppilaat käyvät käsityötunnilla. Palapeliä saisi tehdä kun omat työt ovat valmiina ja näin kaikki olimme tyytyväisiä.

Unisef-kävelyyn esikoinen siivosi raivonvallassa. Ensin imuroi ja sitten pesi lattiat. Ja illalla saunaan mennessä piti kovaa kapelia miten on siivonnut otsa limassa ja te vaan sotkette.öö! Mutta rahamassi lahjoitusta varten on nyt kunnossa. Äiti tietysti toivoo, että innostus siivoukseen kaikilla pysyisi yllä. Mutta onhan se hyvä kävelläkkin välissä.


Huis vaan ja kodinhoitohuoneen lattia tulikin kerta heitolla tyhjäksi.Saunasta ei meinannut päästä vilvoittelemaan kun neiti tietysti jätti ylimääräiset roinat pihalle. Sadekin alkoi.


3 kommenttia:

 1. Ai että kuinka vanhan tädin sydäntä lämmittää varsinkin tuo kohta "ensin imuroi ja sitten pesi lattiat" !!!
  Tervetuloa muutaman vuoden kuluttua työharjoitteluun. Aina on tilaa ahkeralle Huusholli-mamselli harjoittelijalle,
  Iloitsee Ellustiina

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana kuulla, että työharjoittelija on jo nyt varattu. Terveisin huusholli-mamsellien sisäoppilaitos.

  VastaaPoista
 3. Muistan että itse kun oli koulussa niin vietettiin talkoopäiviä ja siivottiin koulun aluetta. Nyt roskien kerääminen on kielletty, muista talkoo töistä en ole varma mutta varmaan kaikki kielletty.

  VastaaPoista

Ajatuslentoa